Kancelarija

Partizanske vode 4/4
Beograd
+381 63 355867
Ponedeljak-Subota 9:00-17:00h
OFFICE@SEOUSLUGE.RS
Pišite nam

SEO optimizacija

SEO

Koliko puta ste u životu čuli za reč SEO, ili za SEO optimizaciju? Optimizaciju sajtova?

Verujem da ste čuli da postoji i da znate otprilike kako SEO funkcioniše… SEO optimizacija sajta je veoma kompleksna stvar i pokušaćemo da tematiku vezano za SEO približimo na najbolji mogući način kako biste razumeli šta je cilj SEO optimizacije.

Svaki put kada pretražujemo neki pojam (ključnu reč) na internetu, mi koristimo neki od mnogih pretraživača kao što su Google, Yahoo, Bing… Nakon kucanja ključne reči, pretraživači nam prikazuju željene rezultate prema pozicijama i stranicama. U Srbiji a i u svetu, možemo slobodno reći da je Google pretraživač jedan od najpopularnijih, shodno tome, obratićemo malo više pažnju na njega.

 

Šta je SEO optimizacija?

SEO optimizacija je preduzimanje određenih aktivnosti kako bi se vaš sajt pojavio u vrhu rezultata. Pojavljivanje web sajta na prvoj strani Google pretraživača donosi više poseta sajtu kao i veći prihod, što je posledica veće posete – prodaja proizvoda ili pružanje usluga.

 

Cilj SEO optimizacije

Cilj SEO optimizacije sajta je da se sajt nađe (tj. njegove ključne reči) na prvoj strani pretrage pretraživača, time se povećava broj poseta na web stranicama kao i šansa da prodate više proizvoda ukoliko se bavite online prodajom ili običnom prodajom kao i broj usluga koje možete da pružite potencijalnom klijentu. Statistika kaže da se preko 70% ljudi koji pretražuju sadržaj na internetu zadržava na prvoj strani i veoma retko posećuju drugu, treću ili neku drugu stranu. Jedini slučajevi kada posetioci idu na neku drugu stranu pretraživača jeste ako nisu našli ono što su tražili na prvoj. Ako imate konkurenciju koja nudi veoma slične proizvode ili usluge, a ona se nalazi na prvoj stranici pretrage, a vi na drugoj ili trećoj, Vaš sajt ne može očekivati puno poseta za tu ključnu reč. Potrebno je da se uradi detaljna analiza Vašeg sajta, da se donese strategija i postavi cilj, a to je da budete na prvoj strani Google pretraživača.

OSTALE USLUGE#

Digitalni marketing

AdWords kampanje i kampanje na društvenim mrežama

#

Internet prodavnice

Izrada i održavanje internet prodavnica.

#

Izrada Web sajtova

Dizajn, redizajn i održavanje sajtova

#

Grafički dizajn

Dizajn i redizajn logotipa, postera, flajera, bilborda… itd

#

Štamparske usluge

Digitalna, ofset, sito, sublimacija, vez, laserska gravura, suvi žig…

#

Knjigovodstvene usluge

Računovodstvene usluge za mala i srednja preduzeća.

#

Sajamski štandovi

Projektovanje, postavka i opremanje sajamskih štandova, kao i raznog drugog izložbenog i scenskog prostora pri organizaciji različitih događaja

#

Organizacija događaja

Opremanje prostora za različite događaje – od većih i manjih koncerata preko korporativnih proslava do sportskih i kulturnih manifestacija.